Månadsmötet 12e mars

Så var då mötet för mars månad avklarat, det blev ett välfyllt möte även denna gång både med deltagare och innehåll.

Vi var 15st där(16e person kom lagom tills vi skulle sluta också) som alla verkade intresserade av månadens bild med tanke på antal inlämnade bidrag, så vi kanske ska testa någon mer gång med de här tematävlingarna?

Kvällen började dock med att Bengt Moberg berättade att han har en utställning på Galleri Mazarin i Söderhamn mellan 10/3 och 7/4, där visar han bilder från London.

Månadens bild var denna gång digital bild med temat Möte, av oss 15 som var där så blev det 22 bidrag vilket måste varit rekord.
Plats 3 kom Thord med 3 röster, plats 2 kom Börje L med 5 röster och på första plats kom Sven ”Lajan” med hela 10 röster.
Temat hade väldigt spridda motiv med allt från bärplockare, djävulshund och kossor till Lajans bild från Slussen i Stockholm.

Månandens bild mars 2012

Lajans vinnarbild i mars med tema "Möte"

Sen tog Tommy över lärarrollen och visade lite beräkningar för hur man ska få till måtten på en passepartout och hur det går till att skära ut dem till det format man valde.
Han visade två olika modeller av skärare, en mindre som består av en linjal med tillhörande skär som hakas fast i linjalen, samt en större modell där man kan ställa in måtten för att kunna göra x antal passepartouter i exakt samma storlek. Den större modellen är fotoklubbens och finns att låna ifall någon medlem skulle vara intresserad.

Jag hörde också något om att det diskuterades att det skulle bli eller har blivit nya regler för gatufotografering, fotografering där människor finns med. Vad man får och inte får fotografera men jag hörde inte vad som gäller vid sån fotografering så det blir att kolla upp och lägga in en notis om det här på sidan.

Vi lämnade också in bilderna till Difo så nu är det bara hålla tummarna att vi valt rätt bilder.

Här kommer några bilder från mötet, Fotograf är jag och Tony.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>