Hälsingemästerskapet är en fototävling som pågått oavbrutet sedan 1976 där man tävlar med kollektioner, alltså 2 till 5 bilder, i klasserna

• färg påsikt
  • svartvit påsikt
  • ”projektion”

Påsiktsbilderna skall ha maxformatet 30 x 40 cm inklusive ev. passepartout.
Kan det finnas tveksamhet om hur en påsiktsbild ska vara vänd bör bilden märkas på baksidan.

De digitala bilderna ska som största mått ha en sidlängd av 1024 pixlar (samma som t.ex. RIFO:s eller DIFO:s digitala klasser). Bilderna skall vara i formatet jpg (JPG, jpeg) och komprimerade till ca 250 kB. Färgrymden bör vara sRGB. Exif-informationen får uteslutas.
Digitala bilder lämnas på en CD klubbvis, numrerade och försedda med kort signatur i filnamnet, se nedan. CD:n märks med klubbnamnet.
Samtliga bilder skall vara märkta med en signatur och numrerade i ordningsföljd.
Tillsammans med kollektionerna ska deltagande klubb bifoga en lista med uppgifter om signatur, antal bilder och fotografens namn.

Resultat

Hälsingemästerskapet 2010 – katalog och resultatlista. Arrangör Bollnäs Fotoklubb

Hälsingemästerskapet 2009 – resultatlista. Arrangör

Hälsingemästerskapet 2008 – resultatlista. Arrangör Söderhamns Kameraklubb